Nog geen klant? Zie voorbeeld van onze webportaal.

 • Webportaal login
 • Ons nieuws...

  Eerste editie van onze nieuwsbrief

  Zie hier de eerste editie van de nieuwsbrief van MB Personeel en Verzuim. Deze nieuwsbrief zal honderden ge.. Lees verder

  Ga naar onze nieuwsberichten

  Nieuws

  Eerste editie van onze nieuwsbrief

  Zie hier de eerste editie van de nieuwsbrief van MB Personeel en Verzuim.

  Deze nieuwsbrief zal honderden geïnteresseerde kennispartners uit ons uitgebreide netwerk bereiken en staat volledig in het teken van duidelijkheid, samenwerking en transparantie: kernwaarden die bij MB topprioriteit hebben en alle partijen met wie wij in zee gaan, van dienst zullen zijn.

  In onze eerste nieuwsbrief hebben we een kort vraaggesprek met kandidaat Yola Hegger en met Mariet van den Brand van opdrachtgever Denticare. In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de actualiteit zoals de modernisering van de ziektewet en de actieve bijdrage die MB gaat leveren aan het congres ‘Verzuim en Verloop’ in Amersfoort.

  Al met al verhelderende info die onze samenwerking met u zal versterken. Daarin zit immers de kern van ons succes en daarin schuilt het antwoord op de vraag waarom wij beduidend lagere verzuimcijfers kunnen presenteren dan het branchegemiddelde. Toch de moeite waard om  even door te lezen.

   Veel leesplezier.

   Congres Verzuim en Verloop

   ‘Constructief omgaan met verzuim en verloop onder verpleegkundigen en verzorgenden.’  Dat is het thema van de landelijke studiedag ‘Verzuim en verloop’ die Medilex organiseert op dinsdag 18 juni in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Deskundige sprekers komen tijdens dit congres aan het woord. Zo ook Liesbeth Mulder, verzuimcoach en verpleegkundige Nike Burhenne, P&O adviseur van MB Personeel en Verzuim.

   Liesbeth Mulder: “ Er dreigt een burn-out bij 1 op de 3 verpleegkundigen, de arbeidsproductiviteit van verpleegkundigen moet nog hoger in verband met onderbezetting, de helft van de verzorgenden denkt niet dat ze het pensioen gaan halen. Het zijn zo maar wat krantenkoppen van de laatste maanden en dit is natuurlijk erg zorgwekkend. Hoe meer werkdruk, hoe hoger het risico op verzuim en verloop. Werk aan de winkel dus!”

   Weer aan het werk

  “Verzuim en verloop zorgen voor hogere personeelskosten dus is het erg belangrijk om dit terug te dringen of ervoor te zorgen dat werkhervatting probleemloos verloopt. “Weer aan het werk”, dat is het thema van mijn bijdrage aan het congres. Ik zal mijn toehoorders uitleggen wat werkgevers kunnen betekenen bij de hervatting van verzuimende medewerkers. Ik leg daarbij de focus op valkuilen en succesfactoren bij verzuimgesprekken. Belangrijk zijn de concrete afspraken voor werkhervatting en de daarbij horende oplossingen en ik leg het vergrootglas op een goede taakverdeling tussen leidinggevende, bedrijfsarts en arbodienst.”

  Verzuim

  “Ik hoop met dit onderwerp mijn steentje te kunnen bijdragen aan het terugdringen van het verzuim en verloop en aan de rol van leidinggevende bij een terugkeer in het arbeidsproces. Ik ga voor een inspirerende dag voor mijn publiek en voor mijzelf!” 

   Opdrachtgever Denticare

   MB bemiddelt  professionals binnen reïntegratie, mobiliteit en verzuim en doet actief aan verzuim- en personeelsmanagement. Niet alleen denken maar ook handelen is daarbij het devies. Mariet van den Brand van opdrachtgever tandartsenpraktijk Denticare spreekt in het kort haar tevredenheid uit over de samenwerking met MB.

    “Zorgvuldigheid, mensenkennis, ervaring en persoonlijkheid. Dat is MB in een notendop. Ik kijk terug op een prettige samenwerking.”

   Passend antwoord

  “Ik log uiterst eenvoudig in op hun web portaal op hun site. Hierin staan al onze personeelsgegevens op heldere en overzichtelijke wijze. Gemakkelijk en snel door mij aan te passen en dat is wel zo aangenaam. De terugkoppeling van het contact met een zieke werknemer met MB verloopt prima en dan komt mede omdat ik probleemloos in het betreffende personeelsdossier terecht kan. Uiteraard kan ik altijd bellen bij vragen of problemen. Ik heb ervaren dat MB altijd bewapend is met een passend antwoord." 

  Winst

  "Om kort te gaan, MB neemt ons veel werk uit handen. Ik wil de samenwerking dan ook zeer zeker voortzetten. Expertise en kordaat handelen levert ons een hoop tijdwinst op!” 

   Kandidaat Outplacement

  Het doel van een outplacementtraject is het vormgeven van een nieuwe carrière na vertrek bij de oude werkgever. Yola Hegger is zeer tevreden over de gang van zaken bij MB Personeel en Verzuim en is ervan overtuigd dat haar samenwerking met Nike Burhenne uiteindelijk zal leiden tot succes: een nieuwe baan.

   "Op acht april ben ik bij MB een outplacementtraject gestart. Elke week heb ik een afspraak met MB en daar word ik gestimuleerd om actief met mijn loopbaan aan de slag te gaan. Ik neem nu echt het heft in eigen handen, maak waterdichte cv’s, werk aan mijn netwerk (Linked-in) en bereid mij voor op het voeren van een sollicitatiegesprek. Dat alles brengt echt het beste in mij naar boven. Daarnaast besteed ik nu echt veel aandacht aan mijn positie in de arbeidsmarkt.”

   Samenwerking

  “Nike bespreekt samen met mij mijn kernkwaliteiten en wijst op eventuele valkuilen. De samenwerking verloopt heel prettig en ik kan zelf aangeven wat ik graag wil bespreken. Ik ben heel erg tevreden en heb ook een van mijn ex-collega’s naar MB verwezen. Ook hij zal hier een traject gaan volgen.”

   Specialiteit

  “Ik ben ervan overtuigd dat ik een leuke, uitdagende nieuwe baan ga vinden in de administratieve of secretariële richting. Aan de betrokkenheid, helderheid en professionaliteit van MB zal het in ieder geval niet liggen,” zo besluit Yola Hegger.” Die halen echt het beste uit mij en dat is natuurlijk een echte specialiteit. Daar zal ik zeker de vruchten van gaan plukken!”

   Lunchsessie Modernisering Ziektewet

   Werkgevers die met tijdelijke krachten werken, krijgen mogelijk te maken met een flinke lastenverzwaring per 1 januari 2014. De kosten voor sociale zekerheid komen namelijk nóg meer op het bord van het bedrijfsleven te liggen. MB Personeel en Verzuim snapt dat er nog veel onduidelijkheid is bij werkgevers  over de modernisering van de Ziektewet en geeft graag advies. Wat is er nu al veranderd per 1 januari 2013 en welke veranderingen staan er aan het begin van 2014 nog allemaal op stapel? Een lunchsessie zal duidelijkheid brengen. Op vier juni in Sablones aan de Kaldenkerkerweg, georganiseerd en kosteloos aangeboden door MB Personeel en Verzuim.

   Nike Burhenne van MB Personeel en Verzuim: “Hoe hoger het verzuim van medewerkers met een tijdelijk contract, hoe meer premie een bedrijf straks moet afdragen. Hiermee wil de overheid de stijgende lasten van arbeidsongeschiktheid alsnog een halt toeroepen door meer verantwoordelijkheid bij werkgevers te leggen.”

   Verantwoordelijk

  “Verzuim- en schadebeheersing krijgen een nog hogere prioriteit binnen het bedrijfsleven. Voor werkgevers wordt het steeds minder aantrekkelijk om tijdelijk personeel in te zetten. Door de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters worden werkgevers namelijk tot maximaal twaalf jaar financieel verantwoordelijk voor werknemers die ziek uit dienst gaan tijdens proeftijd, of na afloop van een tijdelijk contract.”

   Premie

  “Het UWV gaat de premies doorberekenen aan de werkgevers. Afhankelijk van de grootte van de organisatie betalen de werkgevers een premie: grote werkgever meer dan 100 werknemers betalen een individuele premie. Middelgrote werkgever met meer dan 10 maar minder dan 100 werknemers zijn straks verantwoordelijk voor een combinatie van een individuele en een sectorpremie en kleine werkgevers met 10 of minder werknemers betalen een sectorpremie.”

  Advies

  Nike Burhenne besluit: “Het wordt er allemaal niet gemakkelijker en overzichtelijker op en ik adviseer dan ook alle werkgevers om nu al te anticiperen door professioneel advies in te winnen. Hoe weet u of u straks niet te veel gaat betalen? Hoe bereidt u zich voor op eventuele

  reïntegratie-trajecten? Welke aanpassingen in tijdelijke arbeidsovereenkomsten zijn raadzaam? Is er wel een nauwkeurige ziekte- en verzuimadministratie aanwezig? MB Personeel en Verzuim is u uiteraard graag van dienst. Dat beperkt straks gegarandeerd de schadelast en kosten.”

   De vrijblijvende lunchsessie over de modernisering van de Ziektewet begint vier juni om 12.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via info@mbpersoneelenverzuim.nl  

    

   

   

   

   

  dinsdag 14 mei 2013

  Copyright MB Personeel en Verzuim 2011
  Created by 2Reclame